Friterad camembert

Ni har väl inte glömt den här gamla paraddesserten? Om så skulle vara friskar vi upp minnet här och nu!

Du behöver

  • 1 st camembert ca 250 g
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 l solrosolja

Servera med:

rostat bröd
svartvinbärssylt eller hallonsylt
hallon färska och svarta vinbär

Gör så här

1
Dela osten i fyra bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik.

2
Doppa osten först i ägg och sen i ströbröd. Se till att ägg och ströbröd täcker hela ostbiten.

3
Värm oljan i en tjockbottnad gryta till 180°. Lägg ner osten försiktigt i oljan och fritera tills ytan är gyllenbrun.

4
Ta upp osten med hålslev och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera osten varm med rostat bröd, svartvinbärs- eller hallonsylt och färska bär. Ett glas portvin är gott att dricka till.

Scroll to Top