Frisk och fruktig ingefärskotlett

Du behöver 4 st kotletter 1 1 smör +2 msk salt peppar 1 msk ingefära färsk riven 2 st äpplen t ex Aroma eller Ingrid...

Du behöver

  • 4 st kotletter 1 1
  • smör +2 msk
  • salt peppar
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 2 st äpplen t ex Aroma eller Ingrid Marie
  • 1 st ananas
  • 250 g mangotärningar frysta
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 0.5 st citron pressad saft
  • salt peppar

Servera med:

potatis eller sötpotatis

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Snitta fettkanten. Torka köttet med hushållspapper. Stek på medelvärme i en stekpanna med 2 msk smör, ca 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och ingefära.

2
Kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala ananasen och skär köttet i bitar. Tina mangon. Fräs ananas och mango i en stekpanna med 2 msk smör. Strö över muscovadocker och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till kotletterna med ugnsrostad potatis. Garnera med persilja.

Scroll to Top