Du behöver
- 4 st kotletter 1 1
- smör +2 msk
- salt peppar
- 1 msk ingefära färsk riven
- 2 st äpplen t ex Aroma eller Ingrid Marie
- 1 st ananas
- 250 g mangotärningar frysta
- 2 msk ljust muscovadosocker
- 0.5 st citron pressad saft
- salt peppar
Servera med:
potatis eller sötpotatis
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Rumstemperera köttet. Snitta fettkanten. Torka köttet med hushållspapper. Stek på medelvärme i en stekpanna med 2 msk smör, ca 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och ingefära.
2
Kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala ananasen och skär köttet i bitar. Tina mangon. Fräs ananas och mango i en stekpanna med 2 msk smör. Strö över muscovadocker och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till kotletterna med ugnsrostad potatis. Garnera med persilja.