Frasvåfflor med salt karamellsås

Du behöver 100 g smör 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 4 dl mjölk Servera med: glass jordgubbar salt se recept Gör...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk

Servera med:

glass
jordgubbar
salt se recept

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i det smälta smöret.

2
Pensla våffeljärnet med smält smör och grädda våfflor. Servera med bär, glass och saltkaramellsås.


Kommentar:
Salt karamellsås: Koka upp 2 1/2 dl strösocker och 1/2 dl vatten i en kastrull koka på svag värme tills sockret lösts upp. Rör om då och då. Fortsätt sedan koka utan att röra om, tills sockret blivit medelbrunt. Ta kastrullen från värmen och klicka 75 g smör. Skaka kastrullen så smöret smälter. När smöret smält, tillsätt 1 1/4 dl vispgrädde och rör såsen slät. Smaka av med 1–1 1/2 tsk flingsalt. Servera.

Scroll to Top