Frasiga pärontarteletter

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg rektangelformad 150 g mandelmassa 3 st päron 1 st ägg 1 dl aprikosmarmelad 1 msk pressad citron Ugn:...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg rektangelformad
  • 150 g mandelmassa
  • 3 st päron
  • 1 st ägg
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 msk pressad citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär degen i sex bitar. Vik upp en kant runt om. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.

2
Riv mandelmassan. Skölj päronen och skiva dem tunt. För-dela mandelmassan på degen och lägg päronklyftorna över. Pensla degkanten med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.

3
Värm marmeladen försiktigt tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Ta ut tarteletterna, ringla marmeladen över och låt svalna. Serveras nygräddade.

Scroll to Top