Fläskpannkaka med muscovadostekta äppelklyftor

Du behöver 400 g rimmat sidfläsk 4 st stora ägg 8 dl mjölk 3 0.5 tsk salt 3.5 dl vetemjöl 1 dl havrekli eller pofiber...

Du behöver

  • 400 g rimmat sidfläsk
  • 4 st stora ägg
  • 8 dl mjölk 3
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl havrekli eller pofiber

Stekta äppelklyftor:

2.5 st äpplen
2 msk smör
2 msk ljust muscovadosocker

Servera med:

lingon eller rårörda lingon

Ugn: 225º

Gör så här

1
Tärna fläsket och stek det i en stekpanna i sitt eget fett så att det får fin färg. Häll bort fettet och lägg fläsket i en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten.

2
Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, salt, mjöl och havrekli till en slät och klimpfri smet. Späd med resten av mjölken.

3
Häll smeten över fläsket i långpannan. Tillaga i nedre delen av ugnen, 20–30 minuter.

4
Stekta äppelklyftor: Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem på båda sidor i en stekpanna med smör. Strö över muscovadosockret under stekningen.

5
Skär pannkakan i bitar. Lägg på äppelklyftorna. Servera med tinade lingon eller rårörda lingon.

Scroll to Top