Fläskpannkaka med grönkål

Ibland kan tunna pannkakor vara lite tidskrävande att laga och då kommer en ugnspannkaka väl till pass. Fläskpannkaka med lingonsylt är alltid lika uppskattat. Med vinterns favoritgrönsak, grönkål, får den älskade klassikern både extra färg, smak och vitaminer.

Du behöver

  • 1 st smör sats grundsmet utan

Fyllning:

87.5 g grönkålsblad repade
300 g rimmat sidfläsk
50 g smör

Servera med:

lingonsylt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör pannkakssmeten enligt grundreceptet.

2
Fyllning: Strimla grönkålen. Skär fläsket i små tärningar. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i grönkål och fläsk och blanda runt. Låt bryna mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Ta ut långpannan och häll i pannkakssmeten. Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat och har fin färg, ca 25 minuter. Servera med lingonsylt.

Scroll to Top