Fläskfilétoast med dijonkräm

Du behöver 500 g fläskfilé salt peppar 1 msk smör 4 skiva surdegsbröd 8 st salladsblad 1 st rödlök 4 st äggulor 3 msk riven...

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt peppar
  • 1 msk smör
  • 4 skiva surdegsbröd
  • 8 st salladsblad
  • 1 st rödlök
  • 4 st äggulor
  • 3 msk riven pepparrot

Dijonkräm:

1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
3.5 msk dijonsenap
2 tsk honung

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Späd med någon matsked vatten och stek klart under lock, ca 15 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter.

2
Dijonkräm: Vispa grädden och blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med honung, salt och peppar.

3
Rosta brödskivorna. Lägg på salladsblad. Skiva köttet och lägg det på salladen. Lägg på skivad rödlök. Sätt ett äggskal med äggulan i på varje toast. Strö över pepparrot och servera med dijonkräm.

Scroll to Top