Fläskfilé med persiljepotatis

Du behöver 300 g fläskfilé 0.5 dl vetemjöl salt och peppar olivolja till stekning Persiljepotatis: 1 st paprika gul 100 g körsbärstomater 0.5 dl persilja...

Du behöver

  • 300 g fläskfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning

Persiljepotatis:

1 st paprika gul
100 g körsbärstomater
0.5 dl persilja
2 msk olivolja
500 g delikatesspotatis kokt

Gör så här

1
Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Vänd köttskivorna i mjöl blandat med salt och peppar. Bryn skivorna i en stekpanna med olja, 2 minuter per sida.

2
Persiljepotatis: Strimla paprikan och blanda den med halverade körsbärstomater. Hacka persiljan fint och blanda den med olja, salt och peppar. Vänd ner potatisen i örtblandningen. Servera med paprika och körsbärstomater.

Scroll to Top