Du behöver
- 200 g fläskfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk curry
- 2 st salladslökar
- 1 dl hönsbuljong av tärning
- 1 dl kokosmjölk
- 1 tsk majsstärkelse
- 0.5 dl vatten
- 1 msk pressad lime- eller citronsaft
- 1 tsk strösocker
Servera med:
ris
sallad
röd paprika
rödlök skivad
limeklyfta
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och bryn den runt om i en gryta med olja. Tillsätt curry och skivad salladslök och låt det fräsa med köttet någon minut.
2
Tillsätt buljongen och koka under lock, 30 minuter. Vänd köttet efter 15 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.
3
Häll i kokosmjölk i grytan. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och häll i grytan. Koka ett par minuter under omrörning. Smaka av med limesaft och socker.
4
Skär köttet i tunna skivor och lägg det i en djup tallrik. Häll currysås över köttet och servera med ris, rödlök, sallad, paprika och limeklyftor.