Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1.25 dl äppelmos
- 3.5 st äpplen
- 1 msk rörsocker
- 0.5 tsk kanel
Nötkräm:
1 dl valnötter finhackade
25 g smör
2 msk rörsocker
1 st äggula liten
Servera med:
grädde lättvispad, gärna smaksatt med calvados eller konjak
Ugn: 200°
8 bitar
Gör så här
1
Nötkräm: Blanda valnötter, rumsvarmt smör, socker och äggula till en kräm.
2
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp kanten och nagga bottnen med en gaffel. Bred nötkrämen över smördegen. Bred äppelmos över nötkrämen.
3
Kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ut klyftorna på smördegen och strö över socker och kanel. Baka mitt i ugnen, 20–25 minuter. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med calvados eller konjak.