Flädermoussetårta med dahlior

Du behöver 1 st marängbotten Flädermousse: 6 st gelatinblad 3 st äggvitor 0.5 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl vaniljyoghurt 1 dl flädersaft koncentrerad...

Du behöver

  • 1 st marängbotten

Flädermousse:

6 st gelatinblad
3 st äggvitor
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl vaniljyoghurt
1 dl flädersaft koncentrerad
0.5 st citron rivet skal

Garnera med:

dahlior

10 bitar

Gör så här

1
Plasta en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med plastfolie.

2
Flädermousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter Vispa äggvitorna med socker i en ren bunke, till maräng. Vispa grädden mjuk i en annan bunke. Blanda ner yoghurten i grädden. Vänd ner marängsmeten.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem med 1/2 dl saft i en kastrull. Ta kastrullen av plattan och tillsätt resten av saften och citronskalet. Blanda ner 1 dl av gräddsmeten i gelatinblandingen och rör om kraftigt. Tillsätt gelatinblandningen i resten av gräddsmeten.

4
Häll smeten i formen. Plasta formen och ställ i kylen, minst 4 timmar. Tryck fast marängbottnen överst på moussen och vänd upp den på ett tårtfat, så att marängbottnen kommer underst. Lossa kanten, lyft av botten och dra loss plasten. Garnera med kronblad av blommorna.

Scroll to Top