Fisksoppa med räkor och dilltomater

Enkel och krämig fisksoppa med torsk, räkor och dill.

Du behöver

  • 500 g räkor med skal (200 g skalade)
  • 500 g torskfilé
  • 1 st purjolök
  • 3 st tomater
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • 4 tsk pressad citronsaft
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar

Gör så här

1
Skala räkorna. Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skålla och skala tomaterna och fintärna tomatköttet.

2
Fräs purjolöken i en gryta med smör. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vatten och fond och koka utan lock, ca 5 minuter. Tillsätt grädde och tomater och koka i ca 5 minuter.

3
Lägg i fisken och sjud sakta under lock, ca 5 minuter. Blanda i dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna.

Scroll to Top