Du behöver
- 500 g räkor med skal (200 g skalade)
- 500 g torskfilé
- 1 st purjolök
- 3 st tomater
- 50 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 3 msk fiskfond
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 dl hackad dill
- 4 tsk pressad citronsaft
- flingsalt
- nymald vitpeppar
Gör så här
1
Skala räkorna. Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skålla och skala tomaterna och fintärna tomatköttet.
2
Fräs purjolöken i en gryta med smör. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vatten och fond och koka utan lock, ca 5 minuter. Tillsätt grädde och tomater och koka i ca 5 minuter.
3
Lägg i fisken och sjud sakta under lock, ca 5 minuter. Blanda i dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna.