Du behöver
- 0.5 kg färska blåmusslor ca 1/2 nät
- 400 g laxfilé
- 1 st purjolök
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk hummerfond
- 1 tsk fänkålsfrön nystötta
- 0.5 g saffran
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st citron rivet skal
- 1 st burk kräftstjärtar ca 400 g
- 1 dl hackad dill
Gör så här
1
Tvätta musslorna noga i kallt vatten. Kasta de som inte öppnar sig när man knackar på dem. Skär laxen i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
2
Vispa ihop mjöl, vatten, vin, grädde, fond, fänkål, saffran, pressad vitlök, sambal oelek och citronskal i en traktörpanna eller i en gryta. Koka upp.
3
Lägg i musslor, lax och purjolök och sjud under lock i ca 5 minuter. Blanda avrunna kräftstjärtar och dill och strö över soppan.