Fisksoppa med chiliaioli och vitlöksbröd

Du behöver 4 st potatis 1 st fänkålsstånd 1 st purjolök 2 msk rapsolja 1 st förpackning krossade tomater gärna chili 1 st grönsaksbuljongtärning 6...

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st förpackning krossade tomater gärna chili
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 375 g torskblock halvtinat
  • 200 g räkor med skal
  • salt och peppar

Vitlöksbröd:

75 g smör
1 dl hackad persilja
2 st vitlöksklyftor
1 st baguette

Chiliaioli:

1 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
salt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och tärna potatisen. Ansa och strimla fänkålen. Skölj och skiva purjolöken. Fräs potatis och fänkål i en stor gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och vatten och koka i 10 minuter. Tillsätt purjolök och grädde och koka i 10 minuter.

2
Skär torskblocket i bitar och lägg ner i soppan, och sjud i 5 minuter, tills den är vit och klar. Skala och lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar.

3
Vitlöksbröd: Rör ihop rumsvarmt smör, persilja och pressad vitlök. Dela baguetten på längden och bred på vitlökssmör. Rosta i ugnen tills baguetten fått fin färg. Skär i sneda bitar.

4
Chiliaioli: Rör ihop majonnäs, pressad vitlök, cayennepeppar, paprikapulver och salt. Servera soppan med vitlöksbaguette och chiliaioli.

Scroll to Top