Du behöver
- 1 st citron
- 300 g vit fiskfilé
- örter t ex dill, persilja, körvel
- salt peppar, gärna hela pepparkorn
- 200 g vitkål
- 1 st morot stor
- 2 st bladselleri stjälkar
- 0.5 st rödlök
- 1.5 dl ärter frysta tinade
- 2 st ägg kokta
Dressing:
2 dl crème fraîche
2 msk senap söt
1 dl hackade örter t ex dill
salt vitpeppar
Gör så här
1
Pressa saften ur halva citronen. Ånga fisken i lite vatten, 1 msk av citronsaften, örtkvistar, salt och peppar tills den är kokt, 5–10 minuter. Låt kallna.
2
Strimla vitkålen mycket fint. Skala och riv moroten grovt. Strimla sellerin fint. Skala och skiva löken tunt. Blanda vitkål, morot, selleri, lök och ärter.
3
Dressing: Blanda crème fraiche, resten av citronsaften, senap, örter, salt och peppar, och blanda med salladen. Låt det gärna stå och dra i kylen, 1 timme.
4
Dela fisken i bitar och lägg ovanpå salladen. Skala och dela äggen i klyftor och lägg runt om. Skär den andra citronhalvan i klyftor och servera till.
Du kan byta ut färsk fisk mot varmrökt lax. Den ska inte ångas utan bara serveras till salladen.