Fisksallad

Du behöver 1 st citron 300 g vit fiskfilé örter t ex dill, persilja, körvel salt peppar, gärna hela pepparkorn 200 g vitkål 1 st...

Du behöver

  • 1 st citron
  • 300 g vit fiskfilé
  • örter t ex dill, persilja, körvel
  • salt peppar, gärna hela pepparkorn
  • 200 g vitkål
  • 1 st morot stor
  • 2 st bladselleri stjälkar
  • 0.5 st rödlök
  • 1.5 dl ärter frysta tinade
  • 2 st ägg kokta

Dressing:

2 dl crème fraîche
2 msk senap söt
1 dl hackade örter t ex dill
salt vitpeppar

Gör så här

1
Pressa saften ur halva citronen. Ånga fisken i lite vatten, 1 msk av citronsaften, örtkvistar, salt och peppar tills den är kokt, 5–10 minuter. Låt kallna.

2
Strimla vitkålen mycket fint. Skala och riv moroten grovt. Strimla sellerin fint. Skala och skiva löken tunt. Blanda vitkål, morot, selleri, lök och ärter.

3
Dressing: Blanda crème fraiche, resten av citronsaften, senap, örter, salt och peppar, och blanda med salladen. Låt det gärna stå och dra i kylen, 1 timme.

4
Dela fisken i bitar och lägg ovanpå salladen. Skala och dela äggen i klyftor och lägg runt om. Skär den andra citronhalvan i klyftor och servera till.


Kommentar:
Du kan byta ut färsk fisk mot varmrökt lax. Den ska inte ångas utan bara serveras till salladen.

Scroll to Top