Fiskrulader i vitvinssås

Bjud på fin och finstämd helgmiddag med fiskrulader i vitvinssås fyllda med kallrökt laxfilé. På toppen ? gyllene laxrom...

Du behöver

  • 8 st bergtungsfiléer eller rödtungsfiléer
  • salt och peppar

Fyllning:

1 st schalottenlök
50 g laxfilé kallrökt, ca 2-3 skivor
1 dl crème fraîche

Vitvinssås:

1 st schalottenlökar
smör 2+2 msk
1 dl vitt vin
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
0.5 dl vatten + fisksky
salt, vitpeppar

Garnera med:

2 msk laxrom
dill

Servera med:

potatis pressad
haricots verts

Ugn: 200°

Gör så här

1
Klipp bort fenköttet på sidorna av fiskfiléerna. Lägg filéerna med skinnsidan upp på ett smörpapper. Salta och peppra.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Skär laxen i små bitar. Blanda lök, lax och crème fraiche. Lägg en klick fyllning på varje fiskfilé. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsfast form. Täck fisken med smörat smörpapper och tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter. Spara fiskskyn.

3
Vitvinssås: Skala och finhacka löken. Fräs löken blank och i en kastrull med 2 msk smör. Tillsätt vin och koka ihop till ca hälften av vätskan återstår. Strö över mjöl och tillsätt grädde, vatten + fisksky under omrörning. Sjud såsen i 5 minuter och rör om då och då. Klicka ner 2 msk smör och rör tills smöret smält. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg upp fisken på varma tallrikar. Ös lite av såsen över fisken och garnera med laxrom och plockad dill. Servera resten av såsen vid sidan om. Servera med kokt pressad potatis och kokta haricots verts.

Scroll to Top