Fiskkakor med dippsås

Du behöver 150 g laxfilé 150 g torskfilé 2 st salladslökar 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm Chili explosion chilikrydda 1 dl panko...

Du behöver

  • 150 g laxfilé
  • 150 g torskfilé
  • 2 st salladslökar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm Chili explosion chilikrydda
  • 1 dl panko asiatiskt ströbröd, kan bytas ut mot vanligt ströbröd
  • 2 msk rapsolja

Dippsås:

1 dl turkisk yoghurt
1 msk chilisås

Servera med:

sparrispotatis se recept
mâchesallad
tomater

Gör så här

1

Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skivad salladslök, ägg, salt och chilikrydda och mixa till en färs.

2

Forma färsen till små bollar och rulla dem i panko och platta till dem något. Stek fiskkakorna i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida.

3

Dippsås: Blanda yoghurt och chilisås. Servera med ugnsrostad sparrispotatis, mâchesallad och tomater.

Scroll to Top