Du behöver
- 150 g laxfilé
- 150 g torskfilé
- 2 st salladslökar
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm Chili explosion chilikrydda
- 1 dl panko asiatiskt ströbröd, kan bytas ut mot vanligt ströbröd
- 2 msk rapsolja
Dippsås:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk chilisås
Servera med:
sparrispotatis se recept
mâchesallad
tomater
Gör så här
Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skivad salladslök, ägg, salt och chilikrydda och mixa till en färs.
Forma färsen till små bollar och rulla dem i panko och platta till dem något. Stek fiskkakorna i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida.
Dippsås: Blanda yoghurt och chilisås. Servera med ugnsrostad sparrispotatis, mâchesallad och tomater.