Du behöver
- 600 g torskblock halvtinat
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl hackad dill
- 1 dl riven ost
- 150 g körsbärstomater
- 4 prt potatismos
Servera med:
morötter kokta
Ugn: 200°/ 250°
Gör så här
1
Skär torskblocket i 2 cm breda skivor. Lägg i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Täck med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, 20 minuter.
2
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning och koka i 5 minuter. Blanda i dill och ost och smaka av med salt och peppar.
3
Häll såsen över fisken. Dela och strö över delade tomater. Spritsa eller klicka potatismos runt om och gratinera i ca 10 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med kokta morötter.