Fiskgratäng

Du behöver 600 g torskblock halvtinat salt och peppar 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad dill 1...

Du behöver

  • 600 g torskblock halvtinat
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl riven ost
  • 150 g körsbärstomater
  • 4 prt potatismos

Servera med:

morötter kokta

Ugn: 200°/ 250°

Gör så här

1
Skär torskblocket i 2 cm breda skivor. Lägg i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Täck med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, 20 minuter.

2
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning och koka i 5 minuter. Blanda i dill och ost och smaka av med salt och peppar.

3
Häll såsen över fisken. Dela och strö över delade tomater. Spritsa eller klicka potatismos runt om och gratinera i ca 10 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med kokta morötter.

Scroll to Top