Du behöver
- 300 g vit fiskfilé
- salt och peppar
- 150 g räkor med skal
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk kycklingfond
- 2 tsk vetemjöl
- 2 msk hackad dill
- 500 g potatis
- 0.5 dl mjölk
- 1 tsk smör
- 1 st ägg
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Krydda fisken med salt och peppar och lägg i en smord ugnsfast form.
2
Skala räkorna. Vispa ihop grädde, fond och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg i räkor och dill och smaka av med salt och peppar.
3
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Mosa potatisen och blanda den med mjölk, smör och ägg. Smaka av med salt och peppar.
4
Klicka moset runt om fisken. Häll såsen över fisken och gratinera i 15–20 minuter. Servera med sallad.