Fiskgratäng

Du behöver 300 g vit fiskfilé salt och peppar 150 g räkor med skal 1.5 dl matlagningsgrädde 1 tsk kycklingfond 2 tsk vetemjöl 2 msk...

Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé
  • salt och peppar
  • 150 g räkor med skal
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk kycklingfond
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk hackad dill
  • 500 g potatis
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk smör
  • 1 st ägg

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Krydda fisken med salt och peppar och lägg i en smord ugnsfast form.

2
Skala räkorna. Vispa ihop grädde, fond och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg i räkor och dill och smaka av med salt och peppar.

3
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Mosa potatisen och blanda den med mjölk, smör och ägg. Smaka av med salt och peppar.

4
Klicka moset runt om fisken. Häll såsen över fisken och gratinera i 15–20 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top