Fiskgratäng med rotfruktskross

Du behöver 750 g potatis 2 st morötter 2 st palsternackor salt peppar 1 msk smör 1 st ägg 600 g vit fiskfilé 2 dl...

Du behöver

  • 750 g potatis
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • salt peppar
  • 1 msk smör
  • 1 st ägg
  • 600 g vit fiskfilé
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st citron

Garnera med:

räkor skalade

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala potatis, morötter och palsternackor och skär i bitar, och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ånga dem torra. Mosa dem grovt med en potatisstöt. Salta och peppra. Rör i smör och ägg. Klicka moset runt kanten i en smord ugnsform.

2
Vik fisken dubbel och krydda den med salt och peppar. Lägg fisken mitt i formen.

3
Vispa samman crème fraiche, grädde och dill, och häll över fisken. Skär citronen i klyftor och lägg ovanpå. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 30 minuter. Garnera med räkor.

Scroll to Top