Du behöver
- 750 g potatis
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- salt peppar
- 1 msk smör
- 1 st ägg
- 600 g vit fiskfilé
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl hackad dill
- 1 st citron
Garnera med:
räkor skalade
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala potatis, morötter och palsternackor och skär i bitar, och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ånga dem torra. Mosa dem grovt med en potatisstöt. Salta och peppra. Rör i smör och ägg. Klicka moset runt kanten i en smord ugnsform.
2
Vik fisken dubbel och krydda den med salt och peppar. Lägg fisken mitt i formen.
3
Vispa samman crème fraiche, grädde och dill, och häll över fisken. Skär citronen i klyftor och lägg ovanpå. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 30 minuter. Garnera med räkor.