Fiskgratäng med räkor

Du behöver 600 g torskfilé salt peppar 1 st citron pressad saft Sås: 2 dl spad från fisken 2 dl vispgrädde 1 msk skaldjursfond 2...

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt peppar
  • 1 st citron pressad saft

Sås:

2 dl spad från fisken
2 dl vispgrädde
1 msk skaldjursfond
2 msk maizena redning
0.5 dl hackad dill
150 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt

Potatismos:

800 g potatis
1 dl mjölk
2 msk smör
1 st äggula

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg fisken i smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Häll på citronsaft och täck med ett bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 15 minuter.

2
Sås: Häll av spadet från fisken och koka upp det tillsammans med grädde och fond. Red av med redning och koka i 3 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar och rör i dill och räkor, och häll över fisken.

4
Potatismos: Skala potatisen och dela den i bitar. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Ånga potatisen torr och mosa den med potatisstöt.

5
Tillsätt mjölk och smör och smaka av med salt och peppar. Rör i äggulan. Spritsa eller klicka runt fisken. Gratinera i ca 10 minuter.

Scroll to Top