Fiskgratäng med dill

Du behöver 600 g torskfilé färsk eller tinad salt peppar 3 dl matlagningsgrädde 0.5 dl hackad dill 150 g kräftost 1 msk maizena redning 1...

Du behöver

  • 600 g torskfilé färsk eller tinad
  • salt peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl hackad dill
  • 150 g kräftost
  • 1 msk maizena redning
  • 1 dl riven ost

Potatismos:

700 g potatis
250 g broccoli
25 g smör
2 dl mjölk
salt peppar
1 st äggula

Garnera med:

räkor

Ugn: 175°, 225°

Gör så här

1
Potatismos: Skala och dela potatisen i bitar. Koka den i ca 10 minuter. Lägg i broccolin i bitar och koka tills allt är mjukt. Häll av vattnet och ånga den torr. Värm mjölken.

2
Mosa potatis och broccoli med potatisstöt. Rör i smör och späd med varm mjölk. Blanda i äggula och smaka av med salt och peppar.

3
Gratängen: Dela fisken i bitar och lägg i en smord form. Krydda med salt och peppar och baka i ugn 175°, i 10 minuter tills fisken är nästan klar. Häll av vätskan som bildats.

4
Blanda grädde, dill och kräftost i en kastrull och koka upp. Red av såsen. Spritsa moset runt fisken och häll såsen i mitten. Strö över ost och gratinera i ca 20 minuter. Garnera med räkor.

Scroll to Top