Fiskburgare

Du behöver 300 g fiskfilé t ex lax, spätta, pangasuis 1 st ägg 1 msk maizena majsstärkelse 0.5 tsk salt 1 krm peppar 2 msk...

Du behöver

  • 300 g fiskfilé t ex lax, spätta, pangasuis
  • 1 st ägg
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk lök hackad gul
  • 1 msk smör eller margarin

Dressing:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk bostongurka
salt citronpeppar
3 st hamburgerbröd grova
salladsblad
50 g groddar
0.5 st rödlök
1 st tomat

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda fiskfilé, ägg, majsstärkelse, salt och peppar i matberedaren och kör till en färs. Kör snabbt i löken.

2
Ta upp färsen och forma tre biffar med vattensköljda händer. Stek dem i smör, 3-4 minuter per sida.

3
Rör ihop crème fraiche, bostongurka, salt och citronpeppar till dressingen.

4
Lägg fiskburgarna i bröden tillsammans med salladsblad, groddar, skivad lök, skivad tomat och dressing.


Kommentar:
Servera fiskbiffarna med potatismos och sallad.

Scroll to Top