Fisk i ugn

Du behöver 300 g spättafilé 2 dl smetana 0.5 dl vatten 2 tsk kycklingfond salt och peppar 2 msk hackad dill 100 g körsbärstomater Servera...

Du behöver

  • 300 g spättafilé
  • 2 dl smetana
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 100 g körsbärstomater

Servera med:

potatis
broccoli
citron

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vik spättafiléerna dubbla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Koka upp smetana, vatten och fond. Salta och peppra och rör i dill, och häll över fisken.

2
Dela tomaterna och strö över fisken. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills fisken är klar. Servera med kokt potatis, kokt broccoli och citronklyftor.

Scroll to Top