Filéfrestelse

Du behöver 4 prt kokt ris 600 g fläskfilé salt och peppar 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk 1 st röd paprika 1 st...

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 st tomater
  • 1 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg riset i en smord form. Putsa köttet och skiva det. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor. Lägg köttet ovanpå riset.

2
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Stek paprika, lök och champinjoner i smör i stekpanna.

3
Tillsätt crème fraiche, mango chutney, tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och koka ihop i ett par minuter.

4
Häll såsen över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Avsluta med ost och gratinera i 15 minuter tills gratängen fått fin färg.

Scroll to Top