Du behöver
- 4 prt kokt ris
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk
- 1 st röd paprika
- 1 st rödlök
- 200 g champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl mango chutney
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk paprikapulver
- 2 st tomater
- 1 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg riset i en smord form. Putsa köttet och skiva det. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor. Lägg köttet ovanpå riset.
2
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Stek paprika, lök och champinjoner i smör i stekpanna.
3
Tillsätt crème fraiche, mango chutney, tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och koka ihop i ett par minuter.
4
Häll såsen över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Avsluta med ost och gratinera i 15 minuter tills gratängen fått fin färg.