Du behöver
- 1.5 dl bovetemjöl
- 1.5 dl rismjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solrosfrön
- 0.5 dl fibrex
- 0.5 dl psylliumfröskal
- 2 msk nyponmjöl
- 1 msk bikarbonat
- 1.5 tsk salt
- 6 dl filmjölk
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 msk olivolja
- 1 st äggvita
1 bröd
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda filmjölk, ljus sirap, olivolja och äggvita i en separat bunke. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna och blanda väl.
2
Häll degen i en 1 ½-liters oljad brödform och toppa med pumpakärnor, solrosfrön och linfrön. Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk till 180°. Grädda brödet 1 timme.
3
Stjälp upp brödet på galler och låt kallna under bakduk.