Fiberfrö

Ett saftigt och hållbart bröd fullt av fibrer från fröer och sockerbetor. Brödet blir dessutom vackert rött i färgen tack vare nyponmjölet. Det är fritt från nötter och jäst.

Du behöver

  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl fibrex
  • 0.5 dl psylliumfröskal
  • 2 msk nyponmjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 6 dl filmjölk
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk olivolja
  • 1 st äggvita

1 bröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda filmjölk, ljus sirap, olivolja och äggvita i en separat bunke. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna och blanda väl.

2
Häll degen i en 1 ½-liters oljad brödform och toppa med pumpakärnor, solrosfrön och linfrön. Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk till 180°. Grädda brödet 1 timme.

3
Stjälp upp brödet på galler och låt kallna under bakduk.

Scroll to Top