Du behöver
- 200 g salsiccia färsk
- 300 g kantareller eller annan färsk svamp
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 140 g bacon
- olivolja
- 2 tsk torkad timjan
- 2 dl rött vin
- 2 st lagerblad
- 2 dl bladpersilja hackad
- flingsalt nymald peppar
- 350 g pasta fettuccine
- 3 msk olivolja
- 3 dl parmesanost finriven
Servera med:
parmesanost
Gör så här
1
Ta bort skinnet från korven och skär korvköttet i små bitar. Ansa svampen och dela i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla baconet.
2
Fräs svamp och lök i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt korv-kött, vitlök, bacon och timjan och stek tills allt blivit brynt.
3
Tillsätt vin och lagerblad och koka sakta under lock, ca 15 minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
4
Koka pastan i saltat vatten. Häll av kokvattnet, men spara 1 dl. Blanda ner pasta, kokvatten, ost och olja i såsen. Vänd runt noga. Låt dra någon minut under lock. Dra över några varv med svartpepparkvarnen och servera med parmesanost.