Fettuccine med salsiccia och svamp

Höstpasta med godsaker som italiensk korv, svamp, bacon och rött vin.

Du behöver

  • 200 g salsiccia färsk
  • 300 g kantareller eller annan färsk svamp
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 140 g bacon
  • olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 dl rött vin
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • flingsalt nymald peppar
  • 350 g pasta fettuccine
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl parmesanost finriven

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1
Ta bort skinnet från korven och skär korvköttet i små bitar. Ansa svampen och dela i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla baconet.

2
Fräs svamp och lök i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt korv-kött, vitlök, bacon och timjan och stek tills allt blivit brynt.

3
Tillsätt vin och lagerblad och koka sakta under lock, ca 15 minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.

4
Koka pastan i saltat vatten. Häll av kokvattnet, men spara 1 dl. Blanda ner pasta, kokvatten, ost och olja i såsen. Vänd runt noga. Låt dra någon minut under lock. Dra över några varv med svartpepparkvarnen och servera med parmesanost.

Scroll to Top