Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 150 g fetaost
- 2 pkt bacon
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 2 dl paprika crème fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 tsk chilikrydda
- 0.5 dl färsk basilika
Garnera med:
fetaost
basilika
Servera med:
klyftpotatis på sötpotatis
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär ett snitt i varje filé och fördela fetaosten i filéerna. Linda baconskivorna runt om filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form.
2
Rör ihop crème fraiche, grädde, chilikrydda och hackad basilika och häll över filéerna. Tillaga i ugnen i 40 minuter, tills kycklingen är klar. Smula över lite fetaost och strö på basilika. Servera med klyftpotatis.