Fetaost kycklingfilé

Du behöver 4 st kycklingfiléer 150 g fetaost 2 pkt bacon 1 msk smör eller margarin salt och peppar 2 dl paprika crème fraiche 2...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 150 g fetaost
  • 2 pkt bacon
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl paprika crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk chilikrydda
  • 0.5 dl färsk basilika

Garnera med:

fetaost
basilika

Servera med:

klyftpotatis på sötpotatis

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär ett snitt i varje filé och fördela fetaosten i filéerna. Linda baconskivorna runt om filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form.

2
Rör ihop crème fraiche, grädde, chilikrydda och hackad basilika och häll över filéerna. Tillaga i ugnen i 40 minuter, tills kycklingen är klar. Smula över lite fetaost och strö på basilika. Servera med klyftpotatis.

Scroll to Top