Festlig lax med mandel med dillsås och stekt gurka

Du behöver 4 bitar laxfilé à 125 g salt peppar 25 g smör 30 g mandelspån Dillsås: 200 g färskost 1 dl vispgrädde 1 dl...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 125 g
  • salt peppar
  • 25 g smör
  • 30 g mandelspån

Dillsås:

200 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.5 dl hackad dill går bra med fryst dill

Stekt gurka:

1 st gurka
2 msk smör

Servera med:

potatis pressad
sockerärter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar.

2
Rör ihop rumsvarmt smör och mandelspån och klicka på laxen. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 10 minuter.

3
Dillsås: Koka upp färskost, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar och rör i dill.

4
Stekt gurka: Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en sked och skiva gurkan. Fräs gurkan mjuk i en kastrull med smör i en kastrull. Salta och peppra.

5
Servera med pressad potatis och kokta sockerärter.

Scroll to Top