Festlig fläskkarré i frasig smördeg

Till den här härliga rätten används färdig smördeg, som finns i frysdisken. En stektermometer är bra att ha när man ska tillaga kött i ugn. Då slipper man gissa när köttbiten är perfekt.

Du behöver

  • 1.2 kg fläskkarré benfri
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 5 st smördegsplatta 425 g
  • 1 st ägg

Fyllning:

1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl valnötter
1 dl basilikablad
1 dl parmesanost riven
1 msk olivolja

Ugn: 125°, 200°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Lägg över i en form, stick in termometern och tillaga i ugn, 125° tills innertemperaturen är 50°. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur i 30 minuter. Mixa tomater, valnötter, basilika och ost till en kräm. Blanda i olja och smaka av med salt och peppar.

2
Lägg fyra smördegsplattorn i en rektangel på ett bakplåtspapper och kavla ut dem lätt.

3
Bred ut fyllningen på degen men spara en kant på 4 cm runt om. Ta bort termometern. Lägg köttet mitt på degen och vik upp degen runt om (använd smörpappret som hjälp) och nyp ihop till ett paket. Lägg paketet med skarven ner.

4
Kavla ut den sista smördegsplattan och skär ut remsor. Pensla paketet med ägg och lägg remsorna som ett galler över. Pensla remsorna, sätt i termometern igen och baka i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 72°. Låt vila i 10 minuter innan servering.

Scroll to Top