Favoritskorpor

Du behöver 4 dl havregryn 4 3/4 dl vetemjöl 2 dl solroskärnor rostade 2 tsk bakpulver 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt...

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor rostade
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1.5 dl filmjölk

Ugn: 225°/100°

Gör så här

1
Blanda havre, mjöl, solroskärnor, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en stor skål.

2
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk i en annan skål, och häll över mjölblandningen. Blanda till en deg.

3
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till längder som är 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, 15 minuter.

4
Skär längderna i sneda skivor “vänd upp” skivorna med snittytan upp. Torka i ugnen på 100°, ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna skorporna stå kvar i ugnen några timmar.

Scroll to Top