Färsbiffar med sursöt sås och ljummen sallad

Du behöver 250 g köttfärs salt peppar 0.5 st ägg 1 dl ströbröd smör till stekning Sursöt pepparrotssås: 1 msk smör till stekning 1 msk...

Du behöver

  • 250 g köttfärs
  • salt peppar
  • 0.5 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning

Sursöt pepparrotssås:

1 msk smör till stekning
1 msk vetemjöl
buljong ca 2 dl av tärning
0.5 dl vispgrädde
1.5 msk riven pepparrot
vitvinsvinäger ca 1 tsk
strösocker ca 1 tsk
salt peppar

Ljummen sallad:

3 st persiljerot
3 st morötter
1 msk olivolja
1 msk hackad persilja
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk dijonsenap
salt peppar
35 g babyspenat

Garnera med:

pepparrot hyvlad
persilja

Servera med:

potatis ugnsrostad

Gör så här

1
Forma färsen till två biffar. Salta och peppra. Vänd biffarna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek biffarna gyllene på båda sidor i en stekpanna med smör, ca 15 minuter tills de är genomstekta.

2
Sursöt pepparrotssås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt buljong och koka under omrörning, 3–4 minuter. Tillsätt grädde, pepparrot, vinäger, socker, salt och peppar och koka upp. Smaka av såsen.

3
Ljummen sallad: Skala persiljerötter och morötter och skär dem i sneda skivor. Koka i lättsaltat vatten i 2–3 minuter. Låt rinna av väl. Vispa samman olja, persilja, vinäger, senap, salt och peppar. Skölj spenaten och vänd ner i dressingen tillsammans med rotfrukterna. Garnera med pepparrot och persilja. Servera med ugnsrostad potatis.

Scroll to Top