Fänkålssoppa från Sardinien

En vegetarisk kålsoppa med fänkål, savojkål och vita bönor. Soppan har en lite annorlunda kryddning av spiskummin och chili som passar väldigt bra tillsammans med grovriven pecorino- eller parmesanost.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st fänkålsstånd
  • 300 g savojkål
  • olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk hela spiskumminfrön
  • 1.4 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st burk stora vita bönor á 400 g
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 dl hackad persilja
  • flingsalt

Servera med:

pecorino- eller parmesanost

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela fänkålen och skär bort rotstocken. Strimla fänkål och savojkål.

2
Fräs lök, vitlök, fänkål och savojkål i gryta med olja utan att det tar färg. Låt chili och spiskummin fräsa med mot slutet.

3
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, ca 20 minuter.

4
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönorna till soppan och koka i 5 minuter. Tillsätt citronsaft och persilja, och smaka av med salt. Servera med riven ost.

Scroll to Top