Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st fänkålsstånd
- 300 g savojkål
- olivolja
- 2 krm chiliflakes
- 1 tsk hela spiskumminfrön
- 1.4 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st burk stora vita bönor á 400 g
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 dl hackad persilja
- flingsalt
Servera med:
pecorino- eller parmesanost
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela fänkålen och skär bort rotstocken. Strimla fänkål och savojkål.
2
Fräs lök, vitlök, fänkål och savojkål i gryta med olja utan att det tar färg. Låt chili och spiskummin fräsa med mot slutet.
3
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, ca 20 minuter.
4
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönorna till soppan och koka i 5 minuter. Tillsätt citronsaft och persilja, och smaka av med salt. Servera med riven ost.