Falukorvsgratäng

Du behöver 400 g falukorv Sås: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 2 st morötter 2 st palsternackor 1 st körsbärstomater...

Du behöver

  • 400 g falukorv

Sås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 st morötter
2 st palsternackor
1 st körsbärstomater 400 g
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano torkad
salt peppar

Gratinera med:

2 dl riven ost
0.5 dl panko asiatiskt ströbröd

Garnera med:

persilja

Servera med:

250 g broccoli
bröd kokt bulgur eller pasta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ta bort skinnet och skär falukorven i knappt centimetertjocka skivor. Lägg dem lite omlott i en smord ugnsfast form.

2
Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter och palsternackor grovt. Fräs lök, vitlök och rotfrukter i en stekpanna med olja, ca 3 minuter. Tillsätt körsbärstomater med spad, tomatpuré och oregano, och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg över hälften av blandningen i en ugnsfast form. Lägg på korvskivorna lite omlott och lägg på resten av grönsaksblandningen. Strö över ost och panko. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med persilja. Servera med kokt broccoli och bröd, kokt bulgur eller pasta.

Scroll to Top