Falafel i pitabröd

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st burk kikärter 120 g 2 tsk pressad citronsaft 2 tsk olivolja 2 tsk vatten...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st burk kikärter 120 g
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • 2 tsk vetemjöl
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk koriander eventuellt
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja

Servera med:

2 st pitabröd
sallad
stjälkselleri
morötter
lök
chilisås
tzatziki se recept

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skär lök och vitlök i bitar. Skölj av kikärterna. Mixa lök, vitlök, kikärter, citronsaft, olja, vatten, mjöl, spiskummin, koriander, persilja, salt och peppar till en jämn smet. Tillsätt mer vatten om den är för tjock.

2
Forma smeten till 6 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och tillaga i ugnen tills de fått fin färg och är spröda, 20–25 minuter.

3
Värm pitabröden och servera dem med falafel, sallad, skivad selleri rivna morötter, skivad lök, chilisås och tzatziki.


Kommentar:
Tzatziki: Riv ca 10 cm gurka grovt. Pressa gurkan genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda riven gurka, 1 dl matlagningsyoghurt, 1 pressad vilöksklyfta, salt och peppar.

Scroll to Top