Espressobrownies

Sega, kladdiga och ?lite spruckna?. Det här receptet på brownies med mörk choklad och espressopulver är verkligen förödande gott. Kakorna är goda som de är, men känns naturligtvis extra lyxiga om de serveras tillsammans med en klick lättvispad grädde och bär.

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk espressopulver frystorkat
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

kakao

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20×30 cm.

2
Bryt chokladen i bitar. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen smält.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmeten. Blanda mjöl, espressopulver, bakpulver, vaniljsocker och vispa ner i smeten.

4
Grädda mitt i ugnen, 18–20 minuter. Låt kakan kallna. Skär i rutor pudra över kakao och vid servering.

Scroll to Top