Emmas godisbakelser

Du behöver 150 g smör 3 st ägg 3.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 2 dl vetemjöl 160 g choklad t ex...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 160 g choklad t ex Plopp

Servera med:

grädde

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, smör, kakao och mjöl i en skål. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter.

2
Bryt chokladen i bitar och stick ner hälften i smeten. Grädda i 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

3
Ta ut kakan ur ugnen och stäng av ugnen. Fördela resten av chokladen över kakan och ställ i ugnen på eftervärmen och låt chokladen smälta. Ta ut kakan och bred ut chokladen som ett täcke över kakan. Låt kallna, gärna till nästa dag. Servera med grädde.

Scroll to Top