Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 160 g choklad t ex Plopp
Servera med:
grädde
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, smör, kakao och mjöl i en skål. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
2
Bryt chokladen i bitar och stick ner hälften i smeten. Grädda i 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
3
Ta ut kakan ur ugnen och stäng av ugnen. Fördela resten av chokladen över kakan och ställ i ugnen på eftervärmen och låt chokladen smälta. Ta ut kakan och bred ut chokladen som ett täcke över kakan. Låt kallna, gärna till nästa dag. Servera med grädde.