Éclairer med chokladkräm

Får vi fresta med en fransk läckerbit ? en éclair? Det är en bakelse gjord på petit chuox-deg som fylls med läcker chokladkräm och toppas med en glasyr på mörk choklad och grädde!

Du behöver

Deg:

1 dl vatten
1 dl mjölk
100 g smör
1 tsk strösocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
4 st ägg

Chokladkräm:

2 st äggulor
0.5 dl strösocker
1.5 msk maizena majsstärkelse
2 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
50 g smör
3 dl vispgrädde

Glasyr:

150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1
Deg: Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen. Vispa i äggen ett i taget och vispa en stund mellan varje ägg.

2
Spritsa ut stänger, som är 8 cm, med krusigt tyll på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Det är viktigt att de är helt klara annars sjunker de ihop. Låt svalna. Dela varje på mitten med en vass kniv.

3
Chokladkräm: Rör ihop äggulor, socker, majsstärkelse och 1/2 dl av mjölken i en skål. Koka upp resten av mjölken och grädde och häll det över äggulorna. Blanda och häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad och rumsvarmt smör i klickar och blanda till en slät kräm. Låt kallna. Lägg lite chokladkräm i varje och klicka på vispad grädde. Lägg på locket.

4
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen och rör tills chokladen smält. Bred glasyren över bakelserna och låt stelna.

Scroll to Top