Du behöver
- 4 st Tranbärsvikare Polarbröd
- salladsblad
- 8 skiva kalkonbröst rökt
Omelett:
6 st ägg
2 msk vatten
salt och peppar
2 msk matfett
Servera med:
paprika gul och röd
Gör så här
1
Omelette: Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar i en bunke med en gaffel, så att äggulorna knäcks. Värm en stek-panna med matfett så det slutar att fräsa. Häll ner omelettsme-ten och rör försiktigt i smeten här och där med en träspatel, så att den stelnar. Sänk värmen på plattan. När ytan på omeletten har stelnat är den klar.
2
Vänd upp omeletten på smörpapper och låt den kallna. Skär den i fyra avlånga bitar och lägg i en plastlåda med lock. Förvaras kallt.
3
Vid serveringen läggs salladsblad, 2 skivor kalkonbröst och en bit omelett på halva brödet. Vik ihop till en dubbelmacka och servera med bitar av paprika.