Dubbelmacka med omelett och kalkon

Du behöver 4 st Tranbärsvikare Polarbröd salladsblad 8 skiva kalkonbröst rökt Omelett: 6 st ägg 2 msk vatten salt och peppar 2 msk matfett Servera...

Du behöver

  • 4 st Tranbärsvikare Polarbröd
  • salladsblad
  • 8 skiva kalkonbröst rökt

Omelett:

6 st ägg
2 msk vatten
salt och peppar
2 msk matfett

Servera med:

paprika gul och röd

Gör så här

1
Omelette: Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar i en bunke med en gaffel, så att äggulorna knäcks. Värm en stek-panna med matfett så det slutar att fräsa. Häll ner omelettsme-ten och rör försiktigt i smeten här och där med en träspatel, så att den stelnar. Sänk värmen på plattan. När ytan på omeletten har stelnat är den klar.

2
Vänd upp omeletten på smörpapper och låt den kallna. Skär den i fyra avlånga bitar och lägg i en plastlåda med lock. Förvaras kallt.

3
Vid serveringen läggs salladsblad, 2 skivor kalkonbröst och en bit omelett på halva brödet. Vik ihop till en dubbelmacka och servera med bitar av paprika.

Scroll to Top