Dillscones med lax

De här dillsconesen är perfekta för buffébordet, men kan naturligtvis även ätas i andra sammanhang. Varför inte till söndagsfrukosten eller till afternoon tea?

Du behöver

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör kallt
  • 1.5 dl hackad dill
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl västerbottensost

Till pensling:

ägg

Servera med:

philadelphiaost kallrökt lax

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Arbeta in smör och dill.

2
Tillsätt mjölk, grädde och ost och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta.

3
Ta ut rundlar med mått eller glas, 6 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

4
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8–10 minuter. Låt svalna på galler. Dela sconesen och bred Philadelphiaost på båda delarna. Lägg ihop med en bit lax mellan.

Scroll to Top