Du behöver
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- 100 g smör kallt
- 1.5 dl hackad dill
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl västerbottensost
Till pensling:
ägg
Servera med:
philadelphiaost kallrökt lax
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Arbeta in smör och dill.
2
Tillsätt mjölk, grädde och ost och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta.
3
Ta ut rundlar med mått eller glas, 6 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8–10 minuter. Låt svalna på galler. Dela sconesen och bred Philadelphiaost på båda delarna. Lägg ihop med en bit lax mellan.