Dadelpaj

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 0.5 dl strösocker 3 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 1 msk vatten Fyllning: 1.5 dl strösocker 3 dl vatten...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
0.5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning:

1.5 dl strösocker
3 dl vatten
1 st citron pressad saft
2 st kanelstänger
300 g dadlar urkärnade
3 st ägg
2 dl crème fraîche
0.5 dl vetemjöl

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200°

8-10 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda smör, socker, mjöl, bakpulver och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.

2
Fyllning: Koka upp socker, vatten, citronsaft och kanel i en gryta. Lägg i dadlarna och småkoka i 20 minuter. Ta upp dadlarna och låt dem rinna av. Mixa hälften av dadlarna med ägg, crème fraiche och mjöl och häll i pajformen. Lägg på resten av dadlarna.

3
Grädda i 30 minuter. Låt svalna något. Servera med vispad grädde.

Scroll to Top