Currysoppa

Du behöver 4 st potatis 100 g rotselleri 0.5 st gul lök 1 st purjolök 5 dl grönsaksbuljong av tärning 1 tsk curry 0.5 tsk...

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 st morot
  • 0.5 st äpple
  • 1 tsk currypasta finns i välsorterade livsmedelsbutiker
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk koriander stött
  • 1.5 dl mjölk
  • salt peppar

Garnera med:

purjolöksringar

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Skala och tärna rotselleri och lök. Ansa och skiva purjolöken. Spara lite av det gröna till garnering.

2
Lägg potatis, rotselleri, lök och purjolök, buljong, curry och gurkmeja i en kastrull och koka tills allt är mjukt, ca 25 minuter. Mixa soppan slät.

3
Skala och tärna moroten. Tärna äpplet. Fräs currypastan i en gryta med olja. Lägg i morotstärningarna och fräs någon minut.

4
Tillsätt soppan till grytan tillsammans med äppeltärningar, koriander och mjölk. Koka i 5 minuter tills morötterna är nästan mjuka. Smaka av med salt och peppar. Garnera med purjolök och servera med fullkornsbröd.

Scroll to Top