Du behöver
- 4 st potatis
- 100 g rotselleri
- 0.5 st gul lök
- 1 st purjolök
- 5 dl grönsaksbuljong av tärning
- 1 tsk curry
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 st morot
- 0.5 st äpple
- 1 tsk currypasta finns i välsorterade livsmedelsbutiker
- olja till stekning
- 0.5 tsk koriander stött
- 1.5 dl mjölk
- salt peppar
Garnera med:
purjolöksringar
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Skala och tärna rotselleri och lök. Ansa och skiva purjolöken. Spara lite av det gröna till garnering.
2
Lägg potatis, rotselleri, lök och purjolök, buljong, curry och gurkmeja i en kastrull och koka tills allt är mjukt, ca 25 minuter. Mixa soppan slät.
3
Skala och tärna moroten. Tärna äpplet. Fräs currypastan i en gryta med olja. Lägg i morotstärningarna och fräs någon minut.
4
Tillsätt soppan till grytan tillsammans med äppeltärningar, koriander och mjölk. Koka i 5 minuter tills morötterna är nästan mjuka. Smaka av med salt och peppar. Garnera med purjolök och servera med fullkornsbröd.