Cupcakesmunkar med äpple och kanel

Mumsiga som munkar, men utan besvär med het fritering. De här sockrade cupcakesen äts varma och smakar ljuvligt!

Du behöver

  • 250 g smör rumsvarmt
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk mjölk
  • 1 st äpple
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Garnering:

1 dl strösocker
1 msk kanel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa smör och socker vitt och luftigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget tills de är helt blandade med smörblandningen.

2
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och vispa smeten i 1 minut. Smörj ett muffinsbleck och lägg en klick smet i varje fördjupning.

3
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda med socker och kanel. Lägg en sked tärningar i varje form. Fyll på med smet tills de är fyllda till lite mer än hälften. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.

4
Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Ta upp varje muffins och vänd runt väl i sockerblandningen medan de är varma. Servera direkt eller spara dem i frysen.

Scroll to Top