Du behöver
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 240 g glutenfri mjölmix Semper finmix
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 dl vispgrädde
- 50 g vit choklad
Frosting:
75 g mörk choklad
125 g smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnöts- och chokladkräm Nutella
Garnera med:
vita chokladknappar
jordgubbar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
2
Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker, och rör i det i äggsmeten växelvis med grädden. Vänd i hackad choklad.
3
Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till max 2/3. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter. Låt svalna.
4
Frosting: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt, gärna med elvisp. Vispa i den smälta chokladen och hasselnöts- och chokladkräm. Om frostingen känns lös – låt den stelna till i kylen i 10 minuter. Spritsa frostingen på muffinsen. Garnera med vita chokladknappar och jordgubbar.