Crêpes med renstek och svamp

Crêpes med en nordisk fyllning av rökt renstek, svamp, timjan och enbär.

Du behöver

  • 1 st sats grundsmet

Fyllning:

1 st purjolök liten
187.5 g champinjoner färska
smör
1 tsk timjan
8 st enbär stötta
100 g renstek skivad och rökt
1 st äpple litet
250 g kesella
1 dl västerbottensost riven
flingsalt nymald peppar
1 st ostsås färdig, 4 dl
1.5 dl västerbottensost riven

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör pannkakssmet enligt grundreceptet. Stek 8–10 pannkakor och låt dem kallna.

2
Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Hacka svampen. Fräs purjolök, svamp, timjan och enbär i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Låt kallna.

3
Fintärna renstek och äpple. Blanda kesella, svampfräs, renstek, äpple och ost, och smaka av med salt och peppar.

4
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Skär varje rulle i 4 bitar. Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsform. Häll över ostsås och strö på ost. Gratinera högt upp i ugnen, ca 20 minuter.

Scroll to Top