Clementinsoppa med mandelbiskvier

Du behöver 2 dl vitt vin 0.75 dl strösocker 0.5 st vaniljstång 2 msk maizena majsstärkelse 6 dl clementinsaft pressad Servera med: mandelbiskvier se recept...

Du behöver

  • 2 dl vitt vin
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 6 dl clementinsaft pressad

Servera med:

mandelbiskvier se recept
vispgrädde

Mandelbiskvier, 100 st:

100 g mandelmassa
0.75 dl strösocker
äggvita

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka ihop vin, socker och uppsnittad vaniljstång, 10 minuter. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av soppan. Låt kallna.

2
Vispa i clementinsaften och låt soppan bli kall i kylen.

3
Mandelbiskvier: Riv mandelmassan och blanda den med socker. Rör i äggvita tills det blir en slät massa. Klicka eller spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5–8 minuter.

4
Servera soppan med mandelbiskvier och en klick vispad grädde.

Scroll to Top