Du behöver
- 2 dl vitt vin
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 st vaniljstång
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 6 dl clementinsaft pressad
Servera med:
mandelbiskvier se recept
vispgrädde
Mandelbiskvier, 100 st:
100 g mandelmassa
0.75 dl strösocker
äggvita
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka ihop vin, socker och uppsnittad vaniljstång, 10 minuter. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av soppan. Låt kallna.
2
Vispa i clementinsaften och låt soppan bli kall i kylen.
3
Mandelbiskvier: Riv mandelmassan och blanda den med socker. Rör i äggvita tills det blir en slät massa. Klicka eller spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5–8 minuter.
4
Servera soppan med mandelbiskvier och en klick vispad grädde.