Clafoutis med plommon och björnbär

Detta är gratinerad frukt på franska som ska serveras direkt från ugnen.

Du behöver

  • plommon ca 400 g
  • björnbär ca 150 g
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • mandelspån ca 4 msk

Servera med:

vaniljglass gärna smaksatt med lite cognac eller calvados

Ugn: 200°

Gör så här

1
Kärna ur och klyfta plommonen. Lägg plommon och björnbär i en stor ugnsform eller 4–6 portionsformar.

2
Dela vaniljstången på längden och skapa ur fröna. Vispa ägg, äggula, socker och vaniljfrön pösigt. Rör i mjöl. Rör i grädden. Häll smeten över plommonen i formen, och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, ca 20 minuter.

Scroll to Top