Du behöver
- 3 st apelsiner
- 2 st blodapelsin
- 2 st clementin
- 1 st lime pressad saft
- 1 st citron pressad saft
- 2 msk florsocker
- 0.5 st vaniljstång
Mandelgrädde:
100 g mandelmassa
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
Garnera med:
limeskal
Gör så här
1
Skala apelsiner och clementiner med en vass kniv så att den vita delen av skalet försvinner. Skiva och lägg i en skål.
2
Blanda limesaft, citronsaft och florsocker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i lagen. Häll lagen över frukten och vänd runt. Låt dra någon timme.
3
Mandelgrädde: Riv mandelmassan fint, och blanda med äggulor och 2 msk av grädden. Vispa resten av grädden. Rör i mandelmassan och servera till salladen. Garnera med limeskal.