Citrussallad med mandelgrädde

Du behöver 3 st apelsiner 2 st blodapelsin 2 st clementin 1 st lime pressad saft 1 st citron pressad saft 2 msk florsocker 0.5...

Du behöver

  • 3 st apelsiner
  • 2 st blodapelsin
  • 2 st clementin
  • 1 st lime pressad saft
  • 1 st citron pressad saft
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 st vaniljstång

Mandelgrädde:

100 g mandelmassa
2 st äggulor
3 dl vispgrädde

Garnera med:

limeskal

Gör så här

1
Skala apelsiner och clementiner med en vass kniv så att den vita delen av skalet försvinner. Skiva och lägg i en skål.

2
Blanda limesaft, citronsaft och florsocker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i lagen. Häll lagen över frukten och vänd runt. Låt dra någon timme.

3
Mandelgrädde: Riv mandelmassan fint, och blanda med äggulor och 2 msk av grädden. Vispa resten av grädden. Rör i mandelmassan och servera till salladen. Garnera med limeskal.

Scroll to Top