Citronrutor

Du behöver 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 150 g smör Fyllning: 3 st ägg 2 dl strösocker 0.5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör

Fyllning:

3 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 st citron rivet skal

Garnera med:

florsocker
citronskal

Ugn: 200°

12 bitar

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, socker och kallt smör till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, 21×21 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, 10 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker, citronskal och -saft. Häll smeten i formen och grädda strax under mitten i ugnen, 12 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.

3
Låt kakan kallna, gärna över natten. Skär i rutor och sikta över florsocker och strö över strimlat citronskal.

Scroll to Top