Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 150 g smör
Fyllning:
3 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 st citron rivet skal
Garnera med:
florsocker
citronskal
Ugn: 200°
12 bitar
Gör så här
1
Arbeta ihop mjöl, socker och kallt smör till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, 21×21 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, 10 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker, citronskal och -saft. Häll smeten i formen och grädda strax under mitten i ugnen, 12 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
3
Låt kakan kallna, gärna över natten. Skär i rutor och sikta över florsocker och strö över strimlat citronskal.