Citronmarinerade rödbetor

Du behöver 1 kg rödbetor och gulbetor 1 st schalottenlök 1 st citron rivet skal och pressad saft 0.5 dl hackad persilja 0.5 dl rapsolja...

Du behöver

  • 1 kg rödbetor och gulbetor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt peppar

Pepparrotskräm:

2 dl crème fraîche
0.5 dl vispgrädde
pepparrot efter tycke och smak
0.5 tsk strösocker
0.5 tsk ättiksprit 12

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka, ca 45 minuter. Skala dem under rinnande kallt vatten.

2
Skala och finhacka löken. Blanda lök, citronskal och citronsaft, persilja, olja, salt och peppar. Klyfta rödbetorna och rör ner dem i marinaden. Låt gärna stå över natten.

3
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock med elvisp. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt, peppar, socker och ättika.

4
Klicka lite av pepparrotskrämen på ett stort fat och lägg på rödbetor. Klicka resten av krämen ovanpå och garnera med persilja.

5
Tips!´Är fingrarna röda efter rödbetorna? Gnid in dem med pressad citronsaft och skölj.

Scroll to Top