Du behöver
- 1 kg rödbetor och gulbetor
- 1 st schalottenlök
- 1 st citron rivet skal och pressad saft
- 0.5 dl hackad persilja
- 0.5 dl rapsolja
- salt peppar
Pepparrotskräm:
2 dl crème fraîche
0.5 dl vispgrädde
pepparrot efter tycke och smak
0.5 tsk strösocker
0.5 tsk ättiksprit 12
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka, ca 45 minuter. Skala dem under rinnande kallt vatten.
2
Skala och finhacka löken. Blanda lök, citronskal och citronsaft, persilja, olja, salt och peppar. Klyfta rödbetorna och rör ner dem i marinaden. Låt gärna stå över natten.
3
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock med elvisp. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt, peppar, socker och ättika.
4
Klicka lite av pepparrotskrämen på ett stort fat och lägg på rödbetor. Klicka resten av krämen ovanpå och garnera med persilja.
5
Tips!´Är fingrarna röda efter rödbetorna? Gnid in dem med pressad citronsaft och skölj.